De deelnemende band zullen hier worden geplaatst wanneer ze bekend zijn

 

 

Marchingband Tamarco uit Leiderdorp kent een rijke geschiedenis. Sinds de oprichting in 1955 is de Marchingband een begrip in Leiderdorp en omstreken. Één van de hoogtepunten is het behalen van de Gouden medaille op het WMC Kerkrade in 2001. Het Tamarco van nu is een veelzijdige muziekvereniging met optredens in binnen- en buitenland. Van taptoes tot bloemencorso’s en van carnavalsoptochten tot avond4daagse, op alle evenementen weet Tamarco te verrassen met een diversiteit aan muziek en show. De muzikanten van alle leeftijden zullen u op deze mooie taptoe meenemen op een reis door de tijd en over de wereld. Een trektocht over planeet aarde. Rondzwerven, niet zozeer met de bestemming maar voornamelijk met de reis als doel. Geniet van Marchingband Tamarco uit Leiderdorp.

 

Uit de hoofdstad van Noord Holland, komt de Damiate Band Haarlem.

Opgericht in 1948 en genoemd naar de klokken van de Grote of Sint Bavokerk in het centrum van Haarlem. De Damiate Band Haarlem is een corpsstyle marchingband die muziek en show met veel lef weet te combineren. De ongeveer 40 leden tellende ambitieuze muziekvereniging bestaat uit leden vanaf 16 jaar.

In hun rood, wit, blauwe uniformen vormen zij vooral in het buitenland een goede ambassadeur voor Nederland. Optredens vinden plaats in geheel Europa. Natuurlijk is Damiate ook regelmatig te zien binnen de landsgrenzen op taptoes of bij diverse showparades.

Binnen haar eigen stadsgrenzen is Damiate steevast te zien bij het corso van de Bollenstreek, de intocht van de Haarlemse avondvierdaagse en de traditionele Mars der Muzikanten. Vanzelfsprekend begeleidt Damiate ook de intocht van Sinterklaas, diverse Koningsdag festiviteiten enz. Per jaar worden op deze manier heel wat optredens verzorgd en zien ongeveer 350.000 mensen Damiate op één of andere manier in actie.

Een moderne uitstraling qua muziek en show en toch oer Nederlands.

De band bestaat uit de volgende secties: Brass: bestaande uit trompetten, alt- en tenorsaxen, baritons, trombones en sousafoons. Percussion: snares, quints, bassdrums en cymbals. Het repertoire van de Damiate Band is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit film- en popmuziek maar ook een traditionele mars of koraal staan op het programma. Om de twee jaar wordt een nieuwe show ingestudeerd, die speciaal voor de band wordt geschreven.


Damiate Band Haarlem website

Jong Damiate Haarlem

De jeugd afdeling van Damiate Band Haarlem bestaat uit circa 40 goedgemutste kinderen, in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

Bij Jong Damiate Haarlem worden plezier maken en muziek maken met elkaar verenigd. Dat muziek maken goed is voor hun ontwikkeling, daar zijn de leden niet zo mee bezig, maar dat het vooral ook heel leuk is, dat vinden zij wel heel belangrijk. Tijdens de repetitie op vrijdagavond wordt de muziek ingestudeerd en wat later in het seizoen wordt tijdens de repetities in een sporthal of op een veld de show geoefend. De basis voor de show wordt gelegd tijdens het oergezellige en effectieve jaarlijkse instructieweekend ergens in het land. Er wordt dan veel gelachen, maar ook keihard gewerkt. Met elkaar een mooi product neerzetten, dat is immers wat zij graag willen. Bij welke hobby krijg je nu de kans om wat je kunt aan zoveel mensen te laten zien.

Met hun aanstekelijke optreden vrolijkt Jong Damiate Haarlem tal van bekende evenementen op in Haarlem, in de hele regio Kennemerland maar ook daarbuiten. De leden van Jong Damiate Haarlem zijn ondertussen echte filmsterren aan het worden. Zij hebben hun medewerking al diverse malen aan filmopnames verleend zoals “Alles is Liefde” en zij zijn op de televisie te bewonderen geweest in het VPRO programma “Villa Life”. De opleiding en instructie bij Jong Damiate Haarlem is in handen van leden van de Damiate Band Haarlem, die met veel geduld en enthousiasme de jeugdleden “de kneepjes van het vak” bijbrengen. Dankzij de leden van Jong Damiate Haarlem blijft “grote broer” Damiate Band Haarlem verzekerd van een succesvol voortbestaan omdat jaarlijks de oudste jeugdleden doorstromen.

 

 

 

"Ook in 2018 zal Excelsior Renkum de show “Airborne” gaan uitvoeren. Tijdens deze indrukwekkende show zal het verhaal rondom de luchtlandingen van Operatie Market Garden centraal staan. Deze gebeurtenissen vonden plaats in september 1944 en hebben zich voor een groot deel afgespeeld binnen de gemeente Renkum. Tijdens de show zullen diverse gebeurtenissen en emoties voorbij komen. De gevechten tijdens de luchtlandingen, het herdenken van de gesneuvelde soldaten, maar ook de uiteindelijke bevrijding zullen zowel muzikaal als ook show technisch uitgebeeld worden.

Excelsior besloot te kiezen voor een toegankelijk programma voor het publiek maar wel met uitdaging. De Muziek en Choreografie zijn voor Excelsior op het lijf geschreven en sluiten goed aan op het niveau van het korps en de stijgende lijn die het korps al enige jaren doormaakt. Een goede basis is hierbij een zeer grote prioriteit van het korps. Met een goed doordachte choreografie kan Excelsior goed verder bouwen in de taptoewereld. Nadat in December 2015 de eerste muziek op de lessenaar verscheen zijn de eerste figuren van de show in januari 2016 al gelopen.

Met groot succes was Excelsior Renkum 2014 de opvallende nieuwkomer in taptoeland. Sindsdien timmert Excelsior Renkum hard aan de weg en heeft het korps met veel succes haar medewerking verleend aan diverse taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Op 7 november 2015 heeft Excelsior Renkum, voor het eerst in haar historie, deelgenomen aan een showconcours. In Schiedam werd een prachtige promotie behaald en tevens werd de dagprijs in de wacht gesleept op het onderdeel show, vanwege de hoogste score van de dag. In juli 2017 heeft Excelsior voor het eerst in haar geschiedenis deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en daar in de First Division op het onderdeel show een gouden medaille behaald met een puntenaantal van 80.67.

Dirigent Ferdi van Maanen is verantwoordelijk voor het visuele en muzikale programma wat speciaal voor het korps is ontworpen en geschreven. Met ondersteuning van een ervaren en enthousiast instructieteam, wordt er een indrukwekkende show ingestudeerd".