"Ook in 2018 zal Excelsior Renkum de show “Airborne” gaan uitvoeren. Tijdens deze indrukwekkende show zal het verhaal rondom de luchtlandingen van Operatie Market Garden centraal staan. Deze gebeurtenissen vonden plaats in september 1944 en hebben zich voor een groot deel afgespeeld binnen de gemeente Renkum. Tijdens de show zullen diverse gebeurtenissen en emoties voorbij komen. De gevechten tijdens de luchtlandingen, het herdenken van de gesneuvelde soldaten, maar ook de uiteindelijke bevrijding zullen zowel muzikaal als ook show technisch uitgebeeld worden.

Excelsior besloot te kiezen voor een toegankelijk programma voor het publiek maar wel met uitdaging. De Muziek en Choreografie zijn voor Excelsior op het lijf geschreven en sluiten goed aan op het niveau van het korps en de stijgende lijn die het korps al enige jaren doormaakt. Een goede basis is hierbij een zeer grote prioriteit van het korps. Met een goed doordachte choreografie kan Excelsior goed verder bouwen in de taptoewereld. Nadat in December 2015 de eerste muziek op de lessenaar verscheen zijn de eerste figuren van de show in januari 2016 al gelopen.

Met groot succes was Excelsior Renkum 2014 de opvallende nieuwkomer in taptoeland. Sindsdien timmert Excelsior Renkum hard aan de weg en heeft het korps met veel succes haar medewerking verleend aan diverse taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Op 7 november 2015 heeft Excelsior Renkum, voor het eerst in haar historie, deelgenomen aan een showconcours. In Schiedam werd een prachtige promotie behaald en tevens werd de dagprijs in de wacht gesleept op het onderdeel show, vanwege de hoogste score van de dag. In juli 2017 heeft Excelsior voor het eerst in haar geschiedenis deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en daar in de First Division op het onderdeel show een gouden medaille behaald met een puntenaantal van 80.67.

Dirigent Ferdi van Maanen is verantwoordelijk voor het visuele en muzikale programma wat speciaal voor het korps is ontworpen en geschreven. Met ondersteuning van een ervaren en enthousiast instructieteam, wordt er een indrukwekkende show ingestudeerd".