Uit de hoofdstad van Noord Holland, komt de Damiate Band Haarlem.

Opgericht in 1948 en genoemd naar de klokken van de Grote of Sint Bavokerk in het centrum van Haarlem. De Damiate Band Haarlem is een corpsstyle marchingband die muziek en show met veel lef weet te combineren. De ongeveer 40 leden tellende ambitieuze muziekvereniging bestaat uit leden vanaf 16 jaar.

In hun rood, wit, blauwe uniformen vormen zij vooral in het buitenland een goede ambassadeur voor Nederland. Optredens vinden plaats in geheel Europa. Natuurlijk is Damiate ook regelmatig te zien binnen de landsgrenzen op taptoes of bij diverse showparades.

Binnen haar eigen stadsgrenzen is Damiate steevast te zien bij het corso van de Bollenstreek, de intocht van de Haarlemse avondvierdaagse en de traditionele Mars der Muzikanten. Vanzelfsprekend begeleidt Damiate ook de intocht van Sinterklaas, diverse Koningsdag festiviteiten enz. Per jaar worden op deze manier heel wat optredens verzorgd en zien ongeveer 350.000 mensen Damiate op één of andere manier in actie.

Een moderne uitstraling qua muziek en show en toch oer Nederlands.

De band bestaat uit de volgende secties: Brass: bestaande uit trompetten, alt- en tenorsaxen, baritons, trombones en sousafoons. Percussion: snares, quints, bassdrums en cymbals. Het repertoire van de Damiate Band is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit film- en popmuziek maar ook een traditionele mars of koraal staan op het programma. Om de twee jaar wordt een nieuwe show ingestudeerd, die speciaal voor de band wordt geschreven.


Damiate Band Haarlem website